Halvat lennot Maltalle Malta

Hunajan maa maistuu makealta
Lennot Maltalle alkaen
 • 150 EUR per henkilö
 • Lennot Helsingistä alkaen 160 EUR
 • Lennot Pietarista alkaen 180 EUR

Tietoa Maltasta

.

Suolainen merituuli puhaltaa Maltan pääkaupungin, linnoituksistaan tunnetun Vallettan yli. Aamuauringon ensimmäiset säteet valaisevat kaupungin hunajanvärisiä kupoleita ja torneja. Kiipeä kapeita ja jyrkkiä portaita, kunnes edessä aukeaa kimaltava Välimeri. Laskeudu takaisin kaupunkiin ja pujahda johonkin paikallisten suosimista pienistä kahviloista kuuntelemaan nopeaa ja melodista maltan kieltä: kieli on kuin runollista arabiaa ja intohimoista italiaa samassa paketissa. Maista suosittua paikallista leivonnaista Pastizzia, jonka kultainen lehtevä kuori ja ricottajuustotäyte sulavat suussa. Seuraavaksi kannattaa suunnata Marsakloxxin kalastajakylään, jossa kalastajat raahaavat saaliinsa värikkäiksi maalatuista veneistään rantaan huutojen säestämän, ja kauppiaat perkaavat kalat salamannopeasti. Huipenna merellinen elämys sukellukseen: pinnan alla odottavat muinaiset haaksirikkoutuneet laivat, kirkkaanväriset meritähdet ja jännittävien vesikasvien viidakko.

Maltalla on pitkä historia. Sen vanhimpien temppeleiden uskotaan olevan jopa Egyptin pyramideja ja Englannin Stonehengeä vanhempia.

Maltalainen hunaja tunnetaan korkeasta laadustaan. Kreikkalaiset ja roomalaiset kutsuivat saarta nimellä Melita, joka tarkoittaa hunajaa.

Malta - millainen sää on kesäkuussa?

 • Lämpötila 19-29 °C
 • Sateettomia päiviä 26-
 • Keskimääräinen sademäärä 7 mm
 • Lumisadepäiviä 0

Väestötiedot

 • Asukasmäärä 7K
 • Paikallinen aika :
 • Valuutta Euro

Mahtavia paikkoja Maltassa

Maltalle matkustavat ihmiset tykkäävät lentää myös...

Lennot Gozo, Malta
 • Keskilämpötila 24°C
Lennot Catania, Italia
 • Keskilämpötila 22°C
Lennot Napoli, Italia
 • Keskilämpötila 23°C

Tietoa Maltasta

On helppo ymmärtää, miksi näistä auringon lämmittämistä saarista on taisteltu vuosituhansien ajan ja miksi Maltan-lennot ovat vuosikymmeniä olleet suosittuja.

Koska pääkaupunki Valletta on Unescon maailmanperintökohde, monet turistit jakavat mielellään aikansa läheisten rantojen ja kaupungin muinaisten monumenttien sekä vilkkaiden katukahviloiden kesken. Onhan pääsatamasta avautuvaa kimmeltävän sinisen meren näköalaa vaikea päihittää, ja kaupungin tyylikkäät vanhat hotellit tekevät helpoksi esittää Hollywood-tähtöstä, joka etsii hieman ansaittua lepoa ja rentoutumista.

Vaikka Valletta onkin sekoitus vanhaa ja uutta, muut Maltan alueet saavat sinut todella luulemaan, että olet matkustanut paikalle aikakoneella. Koskemattoman kauneuden ohella ne tarjoavat välähdyksiä saaren myrskyisästä ja tapahtumarikkaasta historiasta. Italian ja Algerin välillä sijaitsevana Malta oli jalokivi, jota valloittajat eivät kyenneet vastustamaan – ja joka on liian kaunis nykyajan matkailijan hukattavaksi.

Astuttuasi ulos Maltan koneestasi, mene lautalla 45 minuutissa Gozon saarelle, jossa sinua odottavat temppelit, moskeijat ja ristiretkeläisten kirkot, jotka ovat Vallettan vastaavien vertaisia, ilman väkijoukkoja. Käännytpä minne suuntaan tahansa, näet taivaansinisen meren ja muinaisen Rabatin linnoituksen ääriviivat. Vaella rannikon karuja polkuja pitkin ja huomaat nykymaailman katoavan tyystin. Iltaisin pienistä tavernoista tulee rentojen illanviettojen tapahtumapaikkoja, joissa jäniksen ja hunajan kaltaisia paikallisia raaka-aineita valmistetaan ruoaksi vähillä lisukkeilla mutta suurella taidolla. Saatat tunnistaa joitakin sisilialaisen ja Lähi-idän keittiön makuja, mutta villifenkolin tuoksu ja keikkuvien kalastusveneiden kylkiin maalatut silmät vakuuttavat sinulle, että kyseessä on aito maltalainen juhla-ateria.

Pääsaaren rannikon tuntumassa toisessa maailmansodassa uponneiden pommikoneiden hylyt tarjoavat upeat sukelluspuitteet, mutta on vaikea päihittää kauempana sijaitsevien luolien ja rantojen tutustumiseen suuntautuvaa purjevenematkaa – ehkäpä parin paikallisen Cisk-olutpullollisen kera, joilla kohottaa malja auringonlaskulle. Riehakkaampaa huvia löytyy Pacevillesta, aivan turistien suosiman St Julianin rannan pohjoispuolelta, jossa paikalliset ja ulkomaalaiset tekevät tuttavuutta halpojen maltalaisten viinilasillisten lomassa ja vaihtavat tarinoita omista saariseikkailuistaan.

Valitettavasti tämä tieto on saatavilla vain englanniksi

Feedback
Cookies
momondo.fi käyttää evästeitä
Lue lisää